středa 14. února 2018

Rychlá buchta - Šup do trouby

Suroviny:
2 hrnky krystalového cukru
1 vanilkový cukr
1 hrnek horké vody
1 máslo (250g hery)
3 lžíce kakaa
-----------------
4 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

Postup:
V míse smícháme cukry, vodu, máslo, kakao a pořádně promícháme - z těsta si odlijeme 1 hrnek a dáme ho bokem. Do zbytku přidáme vejce, mouku a kypřící prášek. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou (nebo kokosem) vysypaný plech a zprudka upečeme (na 200 stupňů - horkovzduch). Až je piškot upečený, vytáhneme, polijeme rumem, zbylým - odloženým těstem v hrnečku a necháme vsáknout. Nakonec posypeme kokosem a dáme ztuhnout do lednice.

2 komentáře:

  1. Vymazání formy kokosem mi teď babička ukázala a taky to budu muset zkusit ♥ koláček vypadá lahodně :) Ještě bych ho vytunila nahoře čokoládou nebo kyselejší marmoškou a pak kokosem ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím kokosem je to lepší jak moukou, dělám to ted skoro u každého pečení :) No jo, to si myslím, že by bylo taky dobré, ale tohle je klasika, kterou dělá babička, tak to mám přesně dle jejího receptu :)

      Vymazat