středa 11. ledna 2017

Ovesný semínkový chléb

Suroviny:
1 hrnek vloček (rozemletých)
2 lžíce semínek (slunečnicové, dýňové..)
1 lžíce kmínu
1/3 hrnku arašídů (mletých)
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky soli
3 lžíce tvarohu
140 g bílého jogurtu (řecký)
1 vejce

Postup:
Nejdříve v míse smícháme všechny sypké suroviny. Pak přidáme vejce, tvaroh a bílý jogurt. Důkladně vše promícháme, aby nám vzniklo husté těsto. Pekáček nebo plech vyložíme pečícím papírem, těsto na něj vyklopíme a snažíme se uplácat bochánek. Zlehka pocákáme vodou, posypeme semínky nebo ovesnými vločkami a pečeme na 200 stupňů celkem 30 minut. Po 20 minutách snížíme teplotu v troubě na 160 stupňů a chleba přikryjeme alobalem.

8 komentářů:

  1. Na Vánoce jsem dostala fitness diář a tak jsem ráda, že si tam můžu Tvé recepty zapisovat a budu kuchtit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jejda, blog s dobrotama. A ten chlebík vypadá opravdu moc dobře. Určitě se k tobě ráda vrátím, pro nějakou zdravou inspiraci. Pěkné dny M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, že se ti tu líbí a budu ráda, když sem znovu zavítáš :)

      Vymazat
  3. Ach, kdybych nebyla tak líná v kuchyni... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tento recept můžeš být klidně i líná :D
      Je to rychlovka, žádná ,,piplačka"

      Vymazat