pátek 3. června 2016

Ovesná štangle

Suroviny:
cca 150 g ovesných vloček (velký hrnek)
3/4 hrnku horké vody
1 lžíce medu (nebo sirupu)
150 g bílý jogurt (Klasik)
 jablko a skořice nebo banán a kakao

Postup:
K vločkám přidáme horkou vodu, promícháme
a přidáme med s jogurtem. Asi 2 vrchovaté lžíce těsta poklademe na pekáček vyložený pečícím papírem, posypeme skořicí, přidáme nakrájená jablka (na kolečka), opět posypeme skořicí
a přidáme další vrstvu těsta, postup zopakujeme ještě jednou. Nebo do těsta vmícháme vrchovatou lžičku kakaa a postupujeme stejně, akorát místo jablka klademe kolečka banánu. Pečeme na 200 °C (horkovzduch) asi 30 minut.

Zdroj:
Super blog:  www.food-inspire.blogspot.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat